Skip to main content

Wesele wariant I

Powitanie Młodej pary chlebem i solą lub innej formie proponowanej przez Państwa Młodych, a że nie samym chlebem człowiek żyje na Nowożeńców oraz  zaproszonych gości czekać będzie załoga Gospody roznosząca lampki szampana bądź lufki Gospodowej nalewki.

Zupa (wariant jednej zupy do wyboru z zaproponowanych poniżej)

  • Rosół z domowym makaronem
  • Barszcz czerwony z kołdunami
  • Flaczki wołowe z zielonym koperkiem
  • Solianka - pikantna zupa gulaszowa oparta na oryginalnym przepisie rosyjskim
Danie Główne (wariant do wyboru z zaproponowanych poniżej)

  • Pieczeń smakosza - karkówka pieczona w miodzie
  • Klepańce - kotlety grubo mielone wieprzowo - wołowe
  • Zazdrosne zawijańce - zrazy wołowe z nadzieniem niespodzianką
  • Żeberka w karmelu - pieczone żeberka podane z kapustą z patelni zasmażaną w karmel
Wszystkie propozycje drugich dań podawane są z dodatkami: ziemniaki/pieczywo, 3 rodzaje sezonowych surówek.

Zimne przekąski podane w formie mazurskiego wozu drabiniastego pełnego tradycyjnych potraw zastawianych  bezpośrednio po obiedzie; i tak: smalczyk gospodowy podawany z ogórkami kwaszonymi i dwoma rodzajami pieczywa, deski wędlin szlachetnych, pieczonych mięsiw, boczek pieczony w ziołach, sałatki jarzynowe i warzywne, śledzie na trzy rodzaje przygotowane, szczupak faszerowany. To wszystko z dodatkami: marynaty własnego wyrobu min,  żurawina, buraczki wg, przepisu Mikołaja Reja, chrzan z burakami, chleb pszenny, razowy, bułeczki, świeże wiejskie masło.

Drugie danie gorące (wariant do wyboru z zaproponowanych poniżej)

  • Bigos z białą kiełbasą
  • Żurek z kiełbaską na wędzonce
  • Schab w sosie śliwkowym
  • Mix dzyndzałków - dzyndzałki z hreczką (pierogi domowej roboty z nadzieniem z kaszy gryczanej, skwarek z boczku i jajka na twardo), dzyndzałki z mięsem, dzyndzałki z twarogiem. Dzyndzałki podane  w glinianych misach suto okraszone śmietaną i skrzeczkami - zwycięskie danie w konkurencji na najlepszą potrawę regionalną Warmii i Mazur

 

Słodkości:

  • Tort 
  • Trzy rodzaje ciasta domowego wypieku
Napitki: woda, soki napitki  gorące tj. kawa, herbata w kąciku kawowym przez cały czas wesela dostępne - bez ograniczeń!

Cena powyższego wariantu 299 zł / osoba*

Przy100-u osobach - w cenie wesela zapewniamy poprawiny w formie późnego śniadania. Śniadanie w formie suto zastawionego stołu "szwedzkiego" uginającego się pod ciężarem regionalnych przysmaków: danie na ciepło, świeże wędliny, pieczone pasztety, kiełbasy, ser biały i żółty, świeże wiejskie masło, konfitury i powidła własnej roboty, miód z miejscowej pasieki, sałatka, jogurty,  świeże bułeczki, pieczywo pszenne i razowe oraz ciepłe, zimne mleko, płatki. Napitki: woda mineralna, soki, kawa/ herbata

* Cena wariantu skalkulowana dla min 70 os. 
Zapamiętaj ustawienia
Ustawienia plików cookies
Do działania oraz analizy naszej strony używamy plików cookies. Pomagają nam zrozumieć w jaki sposób korzystasz z treści i funkcji witryny. Dzięki temu możemy nadal ulepszać i personalizować korzystanie z naszego serwisu. Zapewniamy, że Twoje dane są u nas bezpieczne. Nie przekazujemy ich firmom trzecim. Potwierdzając tę wiadomość akceptujesz naszą Politykę plików cookies.
Zaznacz wszystkie zgody
Odrzuć wszystko
Przeczytaj więcej
Niezbędne
Te pliki cookie są potrzebne do prawidłowego działania witryny. Nie możesz ich wyłączyć.
Analityczne
Te pliki cookie mają na celu w szczególności uzyskanie przez administratora serwisu wiedzy na temat statystyk dotyczących ruchu na stronie i źródła odwiedzin. Zazwyczaj zbieranie tych danych odbywa się anonimowo.
Google Analytics
Akceptuję
Odrzucam